torsdag, april 16, 2009

Settern

Har varit ut på en liten koppelpromenad med Sally. Dvs vi har tränat koppelgående och kontakt här ute på gatan i typ 15 min.

Grannens röda setter låg ute på tomten och naturligtvis var Sally tvungen att skälla ut honom. himla himla Herregud, liksom! En hund!!!! uhoh uhoh Vi har ju bara sett honom 100 ggr förut eller nåt. Ska fråga om vi får gå över och leka någon dag. Hon är väldigt avledbar i det läget och leker sedan hellre med Wubban än bryr sig om honom. Men sen var han ju så himla söööööt! tycka om och då kan man ju hoppa och fara i kopplet som en tok och göra lekinviter. hurra hurra stolle När jag då tog tag i selen och drog in henne till mig och sa "det räcker nu", så stannade hon kvar och tog ögonkontakt. tycka om

Medan vi tränade utanför settern så kom en av grannarna i sin permobil. Hon gillar hundar och vi brukar prata så hon stannade till. Faktiskt blev hon inte utskälld av Sally. Men lite konstig var ju permobilen förstås. Sally blev serverad en ostbåge på permobilen och sen var den helt okej. ja

Sen tränade vi lite mer koppelgående. Sally kan gå flera meter med konstant ögonkontakt, med lite pockande från mig förstås, men ändå!

Känns riktigt bra nu att använda lek som belöning. Hon tycker det är skoj numera! ja Vi jobbar vidare på att komma in med leksaken bara. Idag gjorde hon det flera gånger. ja Vi varvar godis och lek.

Inga kommentarer: